Öğretim Üyemiz Hasret SAYGI 14. sü Türkiye’de Düzenlenen Dilbilim Konferansında Davetli Ana Konuşmacı Olarak Yer Almıştır

Öğretim Üyemiz Hasret SAYGI 14. sü Türkiye’de Düzenlenen Dilbilim Konferansında Davetli Ana Konuşmacı Olarak Yer Almıştır

İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Hasret SAYGI 14. sü Türkiye’de düzenlenen dünya çapında önemli dilbilim konferansında davetli ana konuşmacı olarak yer almıştır.

 

Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Kadir Has Üniversitesi’nde 29 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen 14. Free Linguistics Conference (FLC)’da İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Hasret Saygı davetli ana konuşmacı olarak yer almıştır. Dilbilimin öncü isimlerinden Prof. Ahmar Mahboob tarafından 2007 yılında Sydney Üniversitesi'nde kurulan FLC, dünya genelinden saygın dil bilimcileri ağırlayan dil bilimleri alanında önemli bir platform olarak tanınmaktadır. Bu konferans, kapsamlı bir dil çalışmaları yelpazesi sunarak dil eğitiminden uygulamalı dilbilime ve dilbilim alanına kadar geniş bir alana hitap etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Hasret Saygı, bu uluslararası konferansta davetli ana konuşmacı olarak yer alarak, Türkiye’de Göç Bağlamında Çokdillilik isimli araştırmasını dünya çapındaki önemli dilbilimcilere sunmuştur. Konferans hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.flcgroup.net/2023-2/

 

Görüntülenme: 220 Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim 2023