İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Eğitim Gören Uluslararası Öğrenciler Araştırmasının Sonuçlarının Paylaşımı Gerçekleştirildi.

Bu panelde, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan uluslararası öğrencilerin Türkiye’de bulundukları süre boyunca yaşadıkları sosyal ve kültürel tecrübeler ele alınmıştır. Bulguları katılımcılar ile paylaşılan araştırma, Uluslararası Öğrenci Kulubü işbirliğinde ve Dr. Öğr. Üyesi Hasret Saygı danışmanlığında, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından uluslararası öğrencilerle bir akademik yıl boyunca çeşitli gözlem ve röportajlarla gerçekleştirilmiştir. Bu panelin amacı, Türkiye’de Türkçe öğrenme ve yeni bir sosyal ve kültüre hayat kurma sürecinde olan uluslararası öğrencilerin karşılaştığı sorunların bilimsel bir bakış açısı ile tartışılması, uluslararası öğrenciler tarafından deneyim paylaşımlarının yapılması ve gerçekleştirilen tartışmalarla uluslararası öğrencilerin Türkiye’deki ve üniversitedeki süreçlerinin daha verimli hale getirilmesine katkı sunulmasıdır.

Görüntülenme: 596 Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2022